VÄLKOMMEN TILL SCANDINAVIAN BULLY KENNEL CLUB

Blodslinjer

Det finns många olika etablerade Bully linjer.
Gottiline och razoredge är dom två vanligaste och äldsta blodslinjerna,
medans det dyker upp nya hela tiden och riktningarna går åt lite olika håll.
Vi har valt att ta upp dessa tre linjer då vi anser att det är dom som är mest etablerade.

blodslinjer1

Razor Edge
Razors Edge skapades i Maryland och i Washington DC av Dave Wilson och Carlos Barksdale. De började med ”game” hundar. De forskade och skaffade information om American Pit Bull Terrier för att starta Razor Edge blodslinje. De prenumererade på många hundtidningar såsom ADBA Gazette, även vissa underjordiska sådana som inte var så populära. De kontaktade många uppfödare för att ta reda på information om rasen och hur man startar en blodslinje. De hade till och med en egen Pit klubb och anordnade bl.a. vandringar och camping i skogen. Så småningom fick de tillräckligt med pengar för att få lite anständigt blod från ”game” uppfödda hundar . De köpte några av de bästa hundarna som fanns på den tiden, bl.a. en sonson av den stora Plumer Alligator, främst Mayfield linjer. Dave och Carlos var mycket inne i game hundar och hade hundar från Hemphill till Wilder blod. Dessa hundar var mycket kända på den tiden.
Senare fick de kontakt med George Williams i Washington DC . De köpte en hund som hette Diablo, från Wildside Kennel. Diablos far var en känd hund, vid namn Hollinsworth Bull. Hans mor var Wildsides Ms.Leaky. Detta var vid denna tid som Razors Edge började lägga till mer storlek, ben och struktur till deras program. Den första registrerade ADBA Razors Edge aveln var från hans Mayfield far Zeus till en Mayfield tik vid namn Jinx. Jinx ägdes av en vän till Dave vid namn Curt Plater. Curt ägde den första någonsin Razors Edge registrerade hunden. De skulle förlora kontakten med honom i många år innan dom skulle ansluta igen. Dave använde också UKC och AKC registrerade American Staffordshire Terriers i sin avel för att skapa Razor Edge. Pga BSL lagar i PG County var Dave tvungen att flytta från området. Så småningom landade Dave som chef på en djuraffär i Virginia, där är han fortfarande bosatt och driver ABKC och Razors Edge Kennel.
För 20 år sedan var Razors Edge Kennel helt enkelt en idé, en dröm i huvudet på Dave Wilson. Idag är Razor Edge en av de mest eftertraktade blodslinjerna i världen. Av någon anledning, förmodligen den mänskliga naturen, så har många svårt att tillskriva framgången för hårt arbete, vision och affärs sinne och hävdar att det måste vara fusk på något sätt. Och med det, kommer nya berättelser om skapandet av Bullyn nästan varje dag, i ett försök att smutskasta namnet Razor Edge. Men trots det med varje tegelsten av osanning som kastas på Dave Wilson så citerar han en annan berömd visionär som sade ”En framgångsrik person är en person som kan lägga en stabil grund med tegelstenar som andra kastar på honom eller henne”. I dag så gläds tiotusentals människor som äger Razors Edge hundar åt Dave Wilson och hans vision om den ultimata versionen av ”människans bästa vän”.

blodslinjer2

Remyline
Remyline grundades av Fabian Chichester och skapades av 2 st Razors Edge hundar (Blue of Ruckus och Lil Sage of Ruckus). Lowjack´s Remy Martin föddes i april 2003 och producerades på Ruckus Kennels. Fabian köpte Remy för 500 USD och ett löpband vid sex veckors ålder. 2004 parade Fabian Remy Martin med sin Razors Edge tik Bella. Föga anade Fabian att det skulle vara början på en ny linje av American Bully som kom att heta Remyline. Allt eftersom insåg Fabian att han hade en väldigt speciell hund. Remy hade ett specifikt utseende som ingen annan hund före honom . Blue fawn i färg, kraftig och med ett magnifikt huvud och personlighet, vilket han också nedärvde i sina avkommor. Folk i den snabbt växande Bully världen förälskade sig snabbt i Remy. Folk började rada upp för chansen att få Remy till far på sina kullar för att få hans karaktärsdrag i deras avelsprogram och så föddes Remyline Kennels. Idag, ett decennium senare, så står många kennlar fortfarande i kö för att få en chans att lägga till Remyline blod till sitt program. Idag så har även Fabian sitt egna Bully register som kan tilläggas är för alla blodslinjer – Remy Kennel Clubb (RKC).

blodslinjer3

Gottiline
Gottiline grundades av Richard Barajas i West Side kennels. Han är ägare av Gottiline ” far” -The Notorious Juan Gotty. År 1997 köpte han Gotty från en herre vid namn Tony Moore. Tony Moore är ägare av Greyline kennels i Los Angeles, Kalifornien. Grunden till Greyline var en tik vid namn Showtime . Showtime producerade Gotty’s far, (‘PR’ Greyline s Raider 2). När Gotty var ca 7 veckor gammal gick hans far, Raider bort. När Gotty var 7 månader gammal blev han pappa till sin första kull. Han fortsatte med att producera många ”foundation” hundar, inklusive Coldens Blue Rhino, Felony (far och mor till 21 Blackjack), New Troijan’s Dillenger, Pate Blue Beast, Gottiline Monster och Westside’s Capone bara för att nämna några. Gotty är far till över 700 U.K.C. registrerade American Pit Bull Terriers. Sedan 1997 har Gottiline spridit sig över hela USA, Kanada, Kina, Filippinerna och Japan. Juan Gotty kommer att gå till historien som en av de största hundarna i Bully rörelsen. Gottiline är en av de mest populära blodslinjer i den amerikanska Bully världen. Gottiline hundar har ett distinkt utseende som gör att du kan skilja dem åt från andra blodlinjer. De tenderar att vara mycket grova och ha mycket massa. Det ”blockiga” huvudet och dom kraftiga breda kinderna är ett annat kännetecken hos Gottiline. En Gottiline hund ska utstråla självförtroende, vara kärleksfull och tillgiven.

Comments are closed.