VÄLKOMMEN TILL SCANDINAVIAN BULLY KENNEL CLUB

Hundägaransvar

Lag 2007:1150 om tillsyn över hundar och katter.

Att vara hundägare innebär ett STORT ansvar. Förutom hundens välmående så ställs stora krav på oss som hundägare när det gäller våra hundar som en del av samhället.

Vi hundägare har ett strikt ansvar enligt Svensk Lag för våra hundar och de skador som de kan orsaka. 

Det är av stor vikt att vi ägare är medvetna om vårt ansvar och att vi alltid har ett ansvarsfullt tänk bakom allt vi gör med våra hundar. 

Det är viktigt att vi hundägare är helt medvetna om de eventuella skador som våra hundar kan orsaka och därför aldrig ”lita på” hunden.

Vi som äger hundar av större ras måste förstå och vara medvetna om att vi har en stor hund som kan orsaka stor skada. Oavsett hur väluppfostrad, snäll och social ens hund är så måste man som ansvarig hundägare alltid ha i baktanke vad en större hund kan orsaka för skada på andra hundar, andra djur och även människor. 

SBKC arbetar just nu på att informera mera om vårt hundägaransvar och vad man bör tänka på när det gäller våran ras, men vi måste alla tillsammans, uppfödare som valpköpare hjälpas åt att värna om våran ras och skydda rasen för olyckor genom att alltid tänka oss för och ta ansvar för våra hundar och tillsammans arbetar mot att aldrig drabbas av ett rasförbud. 

Mer info inom kort…

 

 

Comments are closed.